ажурирање
2019/09/11 Added benchmark of Digital Ocean’s new plan (Memory Optimized plan)
2019/07/01 Ажурирано посветен процесорот пример е Linode е SDD врз основа на слободна зголемување
2019/06/12 Новиот план е додадена Vultr (Висока фреквенција Пресметај суд)

※ меморија, складирање: МК / меморија, складирање на 1 Американски долар: MB / процесорот рејтинг: Unixbench / диск брзина: Секунди за да се создаде 1 GB на датотеки

Рангиран предвидени тип Вкупно
процесорот
резултат
Вкупно
процесорот
резултат
на $1
еден
процесорот
резултат
основни меморија меморија
на $1
SSD складирање складирање
на $1
диск
брзина
SLA месечен
Рангиран предвидени тип Вкупно
процесорот
резултат
Вкупно
процесорот
резултат
на $1
еден
процесорот
резултат
основни меморија меморија
на $1
SSD складирање складирање
на $1
диск
брзина
SLA месечен

На горната листа е ограничена само на англиски јазик VPS, но ако сакате, може да се види VPS листа вклучувајќи ги и јапонски VPS.